x تبلیغات
دکتر فیت

علت بازگشت وزن بعد از عمل لاغری چیست؟ روش های درمان آن

اضافه وزن یکی از مشکلات رایج در همه سنین می باشد که امروزه به یکی از اصلی ترین دغدغه افراد در سراسر دنیا تبدیل شده است. به همین دلیل افراد به دنبال بهترین روش لاغری هستند. یکی از روش های پرطرفدار برای کاهش وزن انجام عمل های لاغری است که در افراد با شاخص توده بدنی بالا به کار می رود. اما یکی از بزرگترین دغدغه های افراد بعد از جراحی لاغری خود، بازگشت وزن است.

در ابتدا لازم می دانیم تا تعریفی مختصر درباره جراحی لاغری را در اختیارتان قرار دهیم. عمل لاغری شامل فرآیندی است که با دستکاری در حجم معده و سیستم گوارشی بدن موجب کاهش غذای مصرفی فرد و بعد از مدتی کاهش وزن اضافه بدن می شود.

بازگشت وزن بعد از عمل لاغری تا چه اندازه شایع است؟

در افرادی دیده شده است که پس از عمل لاغری، دوباره به وزن سابق خود بازگشته اند. اما لازم به ذکر است که بازگشت وزن بعد از عمل لاغری در 80% افراد انفاق نمی افتد و تنها 20% از کسانی که تجربه جراحی لاغری داشته اند، به وزن سابق خود بازگشته اند.

علت بازگشت وزن بعد از جراحی لاغری چیست؟

عوامل مختلفی بر روی بازگشت وزن بعد از عمل لاغری تاثیرگذار هستند که برخی از آن ها به شرح زیر می باشند:

·         وزن اولیه

·         اعتیاد به مواد مخدر یا الکل

·         نداشتن پشتیبان و حامی

·         وضعیت روحی بعد از جراحی

·         ریزه خواری

چگونه از بازگشت وزن بعد از عمل لاغری جلوگیری کنیم؟

با رعایت مواردی که ذکر می کنیم می توان از بازگشت وزن بعد از عمل لاغری جلوگیری کرد.

دنبال کردن یک سبک زندگی سالم

برای ادامه دار بودن کاهش وزن پس از جراحی لاغری، باید به برنامه غذایی خود به دید یک سبک زندگی جدید و سالم نگاه کرد. اگر این موضوع را رعایت نکنید، ممکن است دچار استپ وزن و یا حتی بازگشت وزن شوید.

ملاقات های منظم با پزشک مربوطه

بعد از جراحی لاغری، لازم است که بیمار با پزشک خود و یا تیم پزشکی معرفی شده توسط جراح لاغری ملاقات منظم داشته باشد تا بتواند با دقت و انگیزه بیشتری اهداف خود را دنبال کند. بر اساس تحقیقات، تحت نظر بودن افراد بعد از انجام عمل های لاغری به آن ها کمک می کند تا وزن بیشتری کم کنند.

افزایش تحرک

هرچه تحرک بیشتری داشته باشید بدنتان سالم تر خواهد بود. افزایش فعالیت های فیزیکی و اضافه کردن ورزش به برنامه روزانه بعد از انجام عمل عای لاغری باعث زیبایی بیشتر فرم بدنتان می شود.

منبع: weightlossurgery.ir

مهم ترین عوارض ایمپلنت دندان و راه های پیشگیری از آن

دندان های افراد در سنین مختلف و به دلایل مختلفی مانند ژنتیک و ضربه ممکن است بیفتد. جای خالی دندان در دهان، زیبایی لبخند را از بین برده و اعتماد به نفس فرد را کاهش می دهد. یکی از روش های درمانی که برای پر کردن جای خالی دندان از دست رفته مورد استفاده قرار می گیرد، ایمپلنت دندان است. این درمان مانند هر درمان دیگری، ممکن است در کنار مزایایی که دارد، یک سری عوارض کوتاه مدت و بلند مدت نیز داشته باشد.

ایمپلنت دندان چیست؟

ایمپلنت یک پروتز دندانی ثابت است که برای جایگزین کردن دندان از دست رفته به کار می‌ رود. در این روش، پایه ایمپلنت یا پیچ ایمپلنت را با کمک جراحی به استخوان فک پیوند می‌ دهند. بعد از جوش خوردن پایه ایمپلنت، سایر اجزای آن شامل اباتمنت و سپس پروتز یا روکش بر روی آن نصب می‌ شوند. ایمپلنت دندان ظاهری کاملا شبیه به دندان های طبیعی دارد و بهترین گزینه برای جایگزین کردن دندان های از دست رفته است اما باز هم احتمال بروز عوارض خفیف تا جدی وجود دارد.

ایمپلنت دندان چه عوارضی دارد؟

بروز برخی از عوارض بعد از نصب ایمپلنت کاملا طبیعی است و بعد از گذشت چند روز از بین می روند. عوارض شایع شامل درد، تورم، تب، خونریزی خفیف، کبودی و لق شدن دندان کناری و حساسیت هستند. علاوه بر عوارض کوتاه مدتی که بعد از کاشت ایمپلنت به وجود می آیند، می توان به موارد زیر اشاره کرد:

افتادن روکش ایمپلنت

روکش ایمپلنت با چسپ مخصوصی چسبانده می شود که در صورت بی دقتی در نصب روکش و استفاده از چسب نامرغوب، احتمال افتادن آن وجود دارد که باید مجدد برای نصب آن به یک دندانپزشک متخصص مراجعه کرد.

شل و لق شدن پیچ ایمپلنت از عوارض ایمپلنت دندان

در بعضی مواقع ممکن است پیچ ایمپلنت شل یا لق شود. این مورد به دلیل کاشت نادرست پایه ایمپلنت توسط دندانپزشک و یا جوش نخوردن پایه ایمپلنت به استخوان فک اتفاق می‌ افتد. در این حالت با وارد شدن فشار، ایمپلنت لق می شود و احتمالا نیاز به تعویض مجدد آن باشد.

پس زدن ایمپلنت

عدم موفقیت درمان و پس زدن ایمپلنت دندان توسط بافت استخوان فک، یکی از مهم ترین عوارض ایمپلنت است. سیستم ایمنی ضعیف، داشتن بیماری خود ایمنی، کمبود خون رسانی به محل کاشت ایمپلنت، ایجاد عفونت در محل ایمپلنت و … از جمله شرایطی هستند که در پس زدن ایمپلنت دندان نقش دارند.

بروز مشکلات سینوسی

 برخی از افرادی که کاشت ایمپلنت داشتند، از دردهای سینوسی شکایت دارند. در هنگام کاشت ایمپلنت، احتمال نفود به حفرات سینوسی و بیرون زدن سینوس ها وجود دارد.

منبع: bestdentist.ir

همه چیز درباره ارتودنسی سرامیکی

ارتودنسی دندان برای درمان ناهنجاری های دندان و فکین مورد استفاده قرار می گیرد. با پیشرفت علم در صنعت دندانپزشکی، انواع مختلفی از ارتودنسی دندان به وجود آمده است که با توجه به مشکل بیمار و تشخیص دندانپزشک، نوع مناسب بیمار برای او نصب می شود. ارتودنسی سرامیکی یکی از انواع ارتودنسی نامرئی دندان است که عملکردی مانند ارتدونسی ثابت فلزی ثابت دارد، با این تفاوت که در آن به جای استفاده از براکت های فلزی از براکت های سرامیکی شفاف و همرنگ دندان استفاده می شود.

این براکت های شیشه ای رنگ باعث می شود که این دستگاه ارتودنسی توسط افراد دیگر خیلی قابل تشخیص نباشد و به همین دلیل جرو انواع ارتودنسی نامرئی قرار می گیرد. اما نکته ای که دربراه این براکت ها لازم است بدانید این است که به دلیل جنس سرامیکی این براکت ها، مقاومت بالایی مانند براکت های فلزی ندارند و نیاز به مراقبت بیشتری دارند و در صورتی که به تغذیه بعد از ارتودنسی خود توجه نکنیم، ممکن است این براکت ها دچار شکستگی شوند.

همچنین براکت های این ارتودنسی ساختاری بی رنگ و شفاف دارند و در صورت خوردن غذاها و نوشیدنی های رنگی به مرور دچار تغییر رنگ می شوند. پس رعایت بهداشت دهان و دندان هنگام استفاده از ارتودنسی سرامیکی از اهمیت بالایی برخوردار است. به همین دلیل این ارتودنسی به کودکان پیشنهاد نمی شود زیرا ممکن است نتوانند به خوبی از دستگاه ارتودنسی خود مراقبت کنند.

معایب ارتودنسی سرامیک چیست؟

·         براکت های سرامیکی به دلیل جنس شکننده ای که دارند استحکام کمتری به نسبت براکت های فلزی دارند.

·         طول درمان براکت های سرامیکی از براکت های فلزی بیشتر است، زیرا نمی توان فشار زیادی به آنها وارد کرد.

·         هزینه ارتودنسی سرامیکی به نسبت فلزی بیشتر است.

طول درمان ارتودنسی سرامیکی نامرئی چقدر است؟

به دلیل ساختار براکت های این نوع ارتودنسی نامرئی که از جنس سرامیک و در حقیقت شیشه ای هستند، بیشتر در معرض شکستن قرار دارند و به همین دلیل نمی توان فشار بالایی به این براکت ها وارد کرد. به همین دلیل طول درمان ارتودنسی دندان سرامیکی از ارتودنسی ثابت فلزی بیشتر خواهد بود.

ارتودنسی سرامیکی بهتر است یا فلزی؟

اینکه ارتودنسی فلزی بهتر است یا سرامیکی بستگی به نیاز شما و شدت ناهنجاری دندانی شما دارد. برای مثال اگر شما نمی خواهید براکت ها و بریس های ارتودنسی در دهان شما نمایان باشند، بریس های سرامیکی بهتر است. اما در صورتی که ماندگاری و کوتاه بودن طول درمان برایتان مهم تر است، بهتر است ارتودنسی فلزی را انتخاب کنید.

منبع: implantdr.ir

بهترین سن برای انجام عمل لاغری چه زمانی است؟

به دلیل رواج چاقی و افزایش وزن در جوامع امروزی که به دلیل گسترش زندگی ماشینی و همینطور کارمندی است، افراد بیش از پیش به دنبال روش های لاغری و در حقیقت بهترین روش لاغری هستند. یکی از روش های لاغری که امروزه بسیار رواج پیدا کرده، جراحی لاغری است که سریعترین روش رسیدن به لاغری و تناسب اندام مورد نظر فرد است. اما برای افرادی که قصد انجام انواع جراحی لاغری را دارند، یک سوال ساده پیش می آید و آن این است که بهترین سن برای انجام عمل لاغری دقیقا چه سنی است؟

مناسب ترین سن برای جراحی لاغری

جراحان و متخصصان باریاتریک معتقدند که حداقل سن مناسب برای انجام عمل لاغری 18 سالگی است. در حقیقت اگر فردی سن پایینتری داشته باشد هیچ جراح لاغری حاضر به انجام عمل جراحی لاغری برای او نخواهد بود. اکثر جراحان در دیگر حوزه ها نیز برای کسانی که در کمتر از 18 سال سن دارند جراحی انجام نمی دهند. برای مثال جراحی بینی در زیر 18 سالگی توصیه نمی گردد.

عدم انجام جراحی در سنین پایین

فرد در سن زیر 18 سال در حال بلوغ بوده و بدن او در این سنین در حال تغییرات و رشد مداوم است. به همین دلیل اگر فردی قبل از اینکه رشد و بزرگ شدن اندام هایش به صور کامل انجام شده باشد، تحت عمل جراحی لاغری قرار بگیرد، این عمل با شکست روبه رو خواهد شد. اما انجام جراحی در سنین پایین در شرایط خاص نیز امکان پذیر است. به اصن صورت که اگر چاقی مفرط باعث به وجود آمدن بیماری های مختلفی برای کودک شده باشد، می توان از سن 14 سالگی جراحی لاغری را انجام داد؛ با اینکه این سن بهترین سن برای انجام عمل لاغری نیست.  

سن بین ۱۸ الی ۶۰ سال؛ بهترین سن برای انجام عمل لاغری

موسسات معتبر جهانی بهترین سن برای انجام عمل لاغری را از سن ۱۸ الی ۶۰ سال در نظر می گیرند. در نتیجه یکی از شرایط انجام جراحی های لاغری قرار داشتن در محدوده سنی ۱۸ تا ۶۰ سال است.

اما ممکن است این سوال هم برای شما پیش بیاید که علت عدم انجام جراحی در این سنین چیست؟ پاسخ بسیار ساده می باشد. انجام این جراحی نیازمند پایبندی به بعضی اصول تغذیه ای و فعالیت های ورزشی است. از آن رو که کودکان هنوز نمی توانند به طور کامل به چیزی پایبند باشند، به احتمال زیاد عمل آن ها با شکست روبرو می شود. درباره اشخاص بالای ۶۰ سال هم می بایست بدانید که انجام این عمل خطر بزرگی برایشان محسوب می شود و امکان دارد جانشان هم به خطر بیافتد.

منبع: weightlossurgery.ir

پوسیدگی دندان بعد از لمینت دندان به چه علت اتفاق می افتد؟

لمینت دندان یکی از رایج ترین روش های اصلاح طرح لبخند است که برای پوشاندن عیوب ظاهری دندان ها مورد استفاده قرار می گیرد. این روکش از جنس سرامیک بوده و در رنگ بندی های متنوعی در اختیار بیمار و پزشک قرار می گیرد.

آیا روکش های لمینتی باعث پوسیدگی دندان می شوند؟

در جواب این سوال باید گفت خیر، لمینت دندان می تواند باعث پوسیدگی دندان شود. برخی از افراد بعد از لمینت دندان، از پوسیدگی و آسیب دیدن دندان های خود شکایت می کنند. در این حالت باید گفت که عوامل دیگری باعث بروز این مشکل می شوند که در ادامه مقاله قصد داریم آنها را معرفی کنیم.

عوامل تاثیرگذار در ایجاد پوسیدگی بعد از نصب لمینت

ممکن است بعد از نصب لمینت، برای فرد شرایطی به وجود بیاید که باعث پوسیدگی و خرابی دندان شود که شامل موارد زیر می شود:

بی توجهی به چکاپ های دوره ای

برای اطمینان از سلامت دندان های لمینت شده لازم است تا آن ها را مانند دندان های اصلی، هر شش ماه یکبار به متخصص مربوطه نشان داد. اگر لمینت یا دندان فرد آسیب دیده باشند، با تشخیص زودهنگام و درمان به موقع از گسترش آن و آسیب به لمینت جلوگیری می‌ شود. اگر به این چکاپ های دوره ای بی توجهی شود، احتمال پوسیدگی دندان بعد از لمینت دندان به وجود می آید.

نصب نادرست روکش لمینت دندان بر روی دندان

اگر برای نصب لمینت دندان به یک متخصص زیبایی و ترمیمی متبحر مراجعه کنید، او لمینت را به بهترین شکل و بدون هیچ فضای خالی بین دندان و روکش، نصب می کند. اگر نصب لمینت توسط افراد بی تجربه و غیر متخصص انجام شود، احتمال دارد لمینت به درستی به روی دندان قرار نگیرد و فضای خالی به وجود بیاید. ذرات غذا و پلاک به مرور در این فضا تجمع می کنند که در این شرایط لمینت دندان باعث پوسیدگی دندان می شود.

وجود ترک و خراش در لمینت دندان

اگر شکستگی زیاد باشد و باعث نفوذ جرم و پلاک به زیر دندان شود، احتمال ایجاد پوسیدگی دندان وجود دارد. هر چند احتمال اینکه در این شرایط لمینت دندان باعث پوسیدگی دندان شود بسیار کم است، باز هم مراقبت و نگهداری از لمینت ها برای پیشگیری از شکستن آن ها الزامی است.

عدم درمان پوسیدگی قبلی

قبل از انجام لمینت دندان، دندانپزشک باید پوسیدگی ها و مشکلات قبلی دندان را هر چند کم، برطرف کند زیرا اگر این پوسیدگی را درمان نکنند، در زیر روکش دندان می تواند پوسیدگی را در دندان های دیگر به وجود آورد.

فلسفه رژیم آب درمانی چیست؟

فلسفه ای که پشت این رژیم آب درمانی خاص وجود دارد این است که وقتی ما آب سرد مصرف می کنیم بدن ما کالری بیشتری می سوزاند تا دمای آب مصرف شده را بالا ببرد و به دمای طبیعی بدن که حدود ۹۸.۶ درجه فارنهایت است برساند

هرچه آب سردتر باشد بدن مجبور است برای گرم کردن آن بیشتر کار کند و بنابراین وقتی ما آب خیلی سرد می نوشیم کالری بیشتری مصرف می کنیم ، علاوه بر این نوشیدن آب قبل و یا میان غذا باعث می شود که ما بیشتر احساس سیری کنیم و کمتر به سراغ غذا برویم . همچنین گفته می شود که رژیم آب سموم را از بدن دفع می کند.

رژیم آب چگونه کار می کند ؟

در رژیم لاغری آب ، فرد رژیم گیرنده باید ۸ وعده آب بنوشد و در هر وعده باید حدود ۸ اونس (۲۲۶ گرم) آب مصرف کند ، بنابراین فرد رژیم گیرنده باید بدون در نظر گرفتن مقدار آبی که به طور طبیعی در هر روز مصرف می کند ، هر روز ۶۴ اونس آب اضافی مصرف کند . این میزان آب باید در طول روز و همراه غذا و یا بدون غذا مصرف شود

مزایا و معایب رژیم آب

انواع رژیم لاغری مزایای زیادی دارند. یکی از مزایای این رژیم این است که آب رایگان است و در نتیجه همه می توانند از این رژیم استفاده کنند . یکی از معایب آن هم این است که فرد رژیم گیرنده مجبور است دائماً به دستشویی برود. برخی منتقدان معتقدند که رژیم آب در واقع یک رژیم نیست بلکه راهی برای تشویق کردن مردم برای مصرف بیشتر آب است

مزايای آب درمانی

درمانی طبيعی، ريشه ای، فراگير، يک دفعه ای، با پاکسازی عميق جسم تا عمق مغز و اعصاب و سلولها، بازسازی جسم، تقويت اراده، درمان اعصاب و اغلب بيماريهای لاعلاج است.

سموم بدن و عوامل انواع بيماريها در خلال 13 تا 45 روز، با نخوردن غذا و مصرف 2 تا 4 ليتر آب به نسبت وزن، سنّ و فصل سرما و گرما در طول شبانه روز کم کم و به طور کلّی دفع مي‌گردد که همراه با بی اشتهايی است و در اواخر رژيم، زبان کم کم قرمز مي‌شود و اشتهاهم برمی گردد زيرا سموم مختلف از راه مويرگها انتهايی روی زبان، به کلّی، دفع مي‌شود.

عوارض احتمالی

·         اگر بعد از 15 روز، دچار ضربان قلب شديد، بعد از نوشيدن يک ليوان چای کمرنگ با نصف استکان گلاب و بيدمشک، نيمساعت بخوابيد.

·         خونريزی روده ای در صورت مصرف غذا بين روزهای 30 ـ 40 که خود به خود هم، رفع مي‌شود.

·         قطع رژيم قبل از 30 روز، با کم اشتهايی همراه است.

·         دمای بدن در سه روز اوّل 5/0 تا 5/1 درجه ممکن است پائين آيد ولی بعداً عادی مي‌شود و شربت رقيق عسل با عرق نعنا، مفيد است.

تفاوت اسلیو معده و بای پس معده در چیست؟

امروزه چاقی و اضافه وزن به یکی از دغدغه های بزرگ جوامع امروزی تبدیل شده است. برای لاغری و کاهش وزن، روش های مختلفی به وجود آمده است اما بهترین روش لاغری چیست؟ جراحی لاغری، سریع ترین راه برای کاهش وزن است که جراحی اسلیو معده و بای پس معده دو مورد از رایج ترین عمل های لاغری هستند که برای لاغری سریع و تقریبا بدون عارضه انجام می شوند.

اسلیو معده چیست؟

جراحی لاغری اسلیو معده، جدیدترین روش جراحی لاغری است که با انجام آن فرد حدود 80% از اضافه وزن خود را از دست می دهد. در این عمل جراح لاغری برش هایی را در قسمت فوقانی شکم وارد می کند و سپس با ابزاری بخش بزرگی از معده را برش زده و از بدن خارج می کند. پس از این کار بخش کوچکی از معده باقی می ماند که به شکل آستین است. در نتیجه این اقدامات و کوچک شدن حجم معده، اشتهای فرد و همچنین حجم غذای مصرفی او کم شده و در نتیجه کاهش وزن اتفاق می افتد.

بای پس معده چیست؟

در عمل بای پس معده جراح بخش بزرگی از حجم معده را از مسیر سیستم گوارشی خارج می کند یا به اصطلاح معده را دور می زند.

تفاوت اسلیو معده و بای پس معده

در این بخش می خواهیم تفاوت اسلیو معده و بای پس معده را مورد بررسی قرار دهیم.

روند انجام عمل های لاغری اسلیو و بای پس

فرآیند انجام عمل اسلیو معده به این صورت است که بخش بزرگی از معده بریده شده و کیسه کوچک باقی مانده بخیه زده می شود و مری را به روده کوچک متصل می کند. اما در بای پس معده بخش بالایی معده بریده و دوخته می شود و سپس بخش باقی مانده آن به ابتدای روده کوچک متصل می شود.

قابل برگشت بودن و یا نبودن

عمل لاغری اسلیو معده قابل برگشت نیست؛ در حالی که جراحی بای پس معده هرچند سخت است اما قابل برگشت می باشد.

عوارض ناشی از عمل اسلیو و عمل بای پس

جراحی اسلیو معده می تواند منجر به عوارضی همچون رفلاکس معده، مسدود شدن معده و تنگی در امتداد کیسه معده شود. عوارض جراحی بای پس معده نیز شامل بروز زخم معده، سوراخ شدن معده، سندروم دامپینگ و کمبود مواد معدنی در بدن شود.

تفاوت اسلیو معده و بای پس معده از نظر هزینه

هزینه هر کدام از عمل های لاغری مورد نظر ما به مواردی بستگی دارد که برخی از آن ها عبارتند از:

·         میزان مهارت و تخصص پزشک انتخابی

·         تجهیزات بیمارستان یا کلینیک

·         آزمایشات لازم قبل و بعد از انجام عمل

با وجود مواردی که ذکر کردیم، عموماً عمل لاغری اسلیو معده از هزینه کمتری نسبت به عمل بای پس برخوردار است.

 

منبع: weightlossurgery.ir

لاغری سریع با رژیم شیر و خرما را تجربه کنید

شیر و خرما هر یک به تنهایی برای ضروری هستند و منبع خوبی برای مواد معدنی هستند. یکی از انواع رژیم لاغری موثر، رژیم شیر و خرما است که حین گرفتن این رژیم، سلامت بدن به خطر نمی افتد؛ زیرا حجم زیادی از کلسیم و پروتئین از این طریق به بدن می رسد. در ادامه قصد داریم تا به طور مفصل درباره این رژیم لاغری صحبت کنیم.

رژیم شیر و خرما چیست؟

همان طور که از نامش معلوم است، این رژیم شامل دو عنصر اصلی خرما و شیر است که در سه وعده مهم باید مصرف شوند. به این صورت که در هر وعده غذایی هفت عدد خرما و یک لیوان شیر کم چرب باید خورده شود. داشتن این برنامه غذایی به طور کوتاه مدت می تواند فرد را به کاهش وزن 3 الی 4 کیلویی در یک هفته برساند. اما نباید از این رژیم در طولانی مدت استفاده کرد زیرا شیر و خرما به تنهایی نمی توانند تمامی مواد معدنی را به بدن برسانند.

بیشتر بخوانید: لاغری سریع در سه روز

رژیم شیر و خرما چه فوایدی دارد؟

اکثرا این رژیم غذایی را برای کم کردن وزن و در جهت پاکسازی بدن قبل از رژیم های اصلی و سنگین تر توصیه می کنند. در ادامه برخی خواص شیر و خرما را به صورت جداگانه بررسی می کنیم که در کل باعث مفید بودن رژیم شیر و خرما می شود.

فواید شیر

·         شیر سرشار از پروتئین است که یک ماده ضروری برای بدن است و بدن نیاز دارد که آن را به طور مرتب دریافت کند.

·         فرد را کم اشتها می کند. شیر باعث می شود که عادت پرخوری را کنار بگذارید و همین امر سبب کاهش وزن می شود.

·         باعث جلوگیری از بیماری های استخوانی می شود. بعضی اوقات افراد با گرفتن رژیم های لاغری نامناسب، راه دریافت مواد مغذی را به بدن خود قطع کرده و زمینه را برای بیماری هایی مانند پوکی استخوان باز می کنند.

فواید خرما

·         یک منبع سرشار و غنی از پروتئین و کربوهیدرات است و از آنجایی که در این رژیم چیزی به غیر از خرما و شیر نمی خورید، کالری مورد نیاز روزانه خود را از خرما می گیرید. زیرا بیشتر از هر میوه دیگری کالری داشته و انرژی شما را تامین می کند.

·         میزان فیبر خرما بالا بوده و فیبر برای بهبود کارکرد گوارش و حرکت روده ها بسیار موثر است و برای درمان یبوست مفید است.

·         فسفر، کلسیم، منیزیم و پتاسیم موجود در خرما به تراکم استخوانها کمک شایانی می کند.

منبع: foodonly.ir

4 تا از مهم ترین دلایل افتادن لمینت دندان

درست است که شنیده ایم که لمینت دندان مقاومت خوبی دارد و اگر از آن به خوبی مراقبت شود، می تواند تا مدت زمان زیادی دوام بیاورد؛ اما این روکش دندان ممکن است به دلایل مختلفی بیفتد. ما در این مقاله قصد داریم تا به مهم ترین دلایل افتادن لمینت دندان اشاره کنیم. اما قصد داریم تا در ابتدا توضیح کوتاهی دهیم که اصلا لمینت دندان چیست؟

لمینت دندان چیست؟

لمینت دندان روکش نازک همرنگ دندان است که برای اصلاح بد رنگی، بد شکلی و شکستگی دندان ها و لب پر شدن آن ها بر روی دندان ها نصب می شود. با استفاده از لمینت دندان می‌ توانید موارد دیگر چون فاصله بین دندان‌ ها، طول دندان‌ ها، شکل آنها و… را نیز اصلاح کنید.

دلایل افتادن لمینت دندان

افتادن لمینت دندان یکی از مهم ترین عوارض لمینت دندان ها است و این عارضه به چند دلیل اتفاق می افتد که در زیر به طور مفصل درباره آن ها بحث خواهیم کرد:

نصب نادرست لمینت دندان توسط دندانپزشک بی تجربه

نصب نادرست لمینت از اصلی ترین دلایل افتادن لمینت دندان است. انتخاب دندانپزشک متخصص زیبایی برای نصب لمینت های دندانی بسیار اهمیت دارد. دندانپزشک بی تجربه، مهارت و تخصص لازم برای نصب لمینت دندان را ندارد، به همین دلیل احتمال جدا شدن و افتادن لمینت بالا می رود.

فرسوده شدن و پایان عمر لمینت دندان

طول عمر و ماندگاری لمینت دندان بین 15 تا 20 سال است و در این مدت لمینت دچار فرسودگی شده و با گذشت زمان، ماندگاری آن کاهش می یابد. بعد از گذشت این دوره، استحکام و ماندگاری چسب اتصال روکش و دندان از بین می رود و لمینت ها به مرور از دندان جدا می شوند و باید مجدد برای نصب لمینت اقدام کرد.

وارد شدن ضربه به لمینت

ممکن است به دلیل ضربه خوردن، لمینت دندان شما به اشکال مختلفی آسیب ببیند؛ مثلا ترک بخورد، بشکند و یا بیفتد. خود این ضربه هم به دلایل مختلفی مانند تصادف، زمین خوردن و یا هنگام ورزش کردن می تواند باعث آسیب وارد شدن به دندان و در نتیجه افتادن لمینت شوند.

ایجاد پوسیدگی و افتادن لمینت دندان

پوسیدگی دندان از دلایل مهم افتادن لمینت دندان است. معمولا قبل از انجام لمینت دندان، پوسیدگی های احتمالی درمان می شوند اما باز هم احتمال ایجاد پوسیدگی بعد از انجام لمینت دندان وجود دارد. این پوسیدگی دندان معمولا به دلیل عدم رعایت بهداشت در دهان و دندان اتفاق می افتد و باعث می شود دندان به مرور توانایی نگه داشتن روکش را بر روی خود از دست دهد و بیفتد.

منبع: bestdentists.ir

انواع ارتودنسی ثابت دندان + مزایا و معایب آن

یکی از روش های اصلاح فرم دندان و برطرف کردن ناهنجاری های فک که از شاخه های تخصص دندانپزشکی است، ارتودنسی دندان نام دارد که شامل انواع مختلفی در دو دسته اصلی ارتودنسی ثابت و متحرک می شود.

ارتودنسی ثابت چیست؟

منظور از این نوع ارتودنسی این است که بیمار نمی تواند دستگاه ارتودنسی که شامل براکت، سیم ارتودنسی و کش ها است را از دهان خود خارج نماید. در این دستگاه ارتودنسی، اجزایی به صورت نگین‌ هایی بر روی دندان نصب می شوند و ثابت هستند. به این نگین ها براکت می گویند. سپس یک سیم از بین براکت ها گذرانده می شود که با کش های بسیار ظریفی سیم ارتودنسی به براکت ها وصل می‌ شود. این کش ها می توانند سفید و یا رنگی باشند که به آن ارتودنسی رنگی گفته می شود.

انواع ارتودنسی ثابت

در ادامه به طور خلاصه توضیحی از انواع ارتودنسی های ثابت ارائه می کنیم:

ارتودنسی ثابت فلزی

این ارتودنسی رایج ترین و هیمنطور قدیمی ترین روش درمان ارتودنسی است که شامل براکت های فلزی، سیم ارتودنسی و کش است.

ارتودنسی ثابت سرامیکی

اجزای این ارتودنسی درست مانند ارتودنسی فلزی است، فقط با این تفاوت که به جای براکت های فلزی از براکت های سرامیکی استفاده می شود. ارتودنسی سرامیکی نیز همانند ارتودنسی فلزی بر روی سطح خارجی دندان نصب می شوند.

ارتودنسی دیمون

این ارتودنسی نیز شامل براکت ها و سیم ارتودنسی است، اما در این روش نیازی به کش های ارتودنسی نیست چون براکت های دیمون خودشان حالت کشویی دارند و به طور خودکار باز و بسته می شوند.

ارتودنسی پشت دندانی یا لینگوال

ارتودنسی لینگوال یا پشت دندانی همان طور از اسمش معلوم است در پشت دندان ها و نزدیک به زبان نصب می شود و به آن ارتودنسی زبانی نیز می گویند. اجزای آن همان اجزای ارتودنسی دندان فلزی است، با این تفاوت که در پشت دندان به صورت غیر قابل مشاهده نصب می شود.

مزایای ارتودنسی ثابت

·         نتیجه بهتری نسبت به ارتودنسی متحرک دارد چون نیرویی قوی از طریق سیم و بریس‌ ها به دندان‌ ها وارد می شود.

·         احتمال بازگشت دندان ها به حالت قبلی بسیار کم است و نتیجه آن ماندگاری دارد.

·         به دلیل ثابت بودن براکت ها بر روی دندان، میزان همکاری بیمار بر روی نتیجه اثری ندارد.

معایب ارتودنسی ثابت

این روش نیز معایبی دارد و عبارتند از:

·         ظاهر براکت ها و سیم ها در دندان، برای برخی افراد خویشاند نیست. البته ارتودنسی لینگوال و سرامیکی نسبت به فلزی در این زمینه بهتر هستند.

·         در صورت رعایت نکردن برخی نکات و مصرف مواد غذایی سفت امکان شکستن ارتودنسی و براکت ها وجود دارد.

منبع: implantdr.ir

صفحه قبل 1 ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 صفحه بعد